NANGA BIO Kakao Criollo surowe RAW 1kg mielone PERU
Cena za szt.
Opis produktu
NANGA Theobroma cacao
Kakao Criollo Bio surowe raw
1kg
Kakao Criollo BIO surowe raw
Wysokiej jakości kakao wyprodukowane z najlepszych ziaren kakaowych, bogate w cenne wartości odżywcze. Surowe kakao pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy i wpiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.
łyżka proszku kakaowego (10 g) dostarcza około 60 mg magnezu.
Składniki
Surowe kakao criollo w proszku 100%.
Surowe Kakao z Peru nie poddawane działaniom wysokich temperatur
produkt nie zawiera glutenu
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 450kcal (1889kJ)/100g
- Tłuszcze: 17,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,9g
- Węglowodany: 46,6g w tym cukry: 2g
- Białko: 25,8g
- Żelazo: 18,2mg
- Magnez: 587,7mg
- Wapń: 153,7mg
- Fosfor: 929,6mg
Zalecany sposób użycia
Do sporządzania napoju lub jako dodatek do wypieków.
Kraj pochodzenia: PERU
Sposób przechowywania
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Część rośliny: nasiona, orzechy
Zdrowie: Prawidłowy cholesterol, Prawidłowy cukier, Zdrowe serce, Przeciwutleniacze, antyoksydanty
Zastosowanie: Wsparcie wydolności, Koncentracja, Pamięć, Energia, Odprężenie i nastrój
Producent/dystrybutor:
NANGA Przemysław Figura
ul.Zamkowa 97
77 400 Złotów