Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
Mleczko pszczele zwane potocznie eliksirem młodości jest produktem naturalnym zawierającym ponad 150 aktywnych składników odżywczych w tym ponad 20 makro- i mikroelementów, m.in. miedź, magnez, potas, fosfor, żelazo, cynk, siarkę, mangan, nikiel, kobalt, krzem, chlor, bizmut, arsen. Mleczko jest skarbnicą witamin.
W dużych ilościach występuje w nim kwas pantotenowy, kwas nikotynowy, witamina PP oraz inozytol, w mniejszych obecne są witaminy B1, B2, B6, C, biotyna, kwas foliowy i witamina B12. Natomiast witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E) występują w ilościach śladowych. Poza tym posiada właściwości bakteriostatyczne i bakteriobójcze.
Główne korzyści:
Mleczko pszczele reguluje przemianę materii, większa odporność, pomaga zwalczyć stany depresyjne.
Regeneruje organizm po przebytych chorobach, operacjach. Zapobiega i wspomaga leczenie osteoporozy, również złamań. Zwiększa płodność, pomaga zmniejszyć i opóźnić objawy menopauzy.
Mleczko pszczele wykazuje działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwdrożdżakowe. Znalazło więc zastosowanie w leczeniu chorób układu oddechowego, krtani, gardła, jamy ustnej, skóry, przewodu pokarmowego, układu moczowego spowodowanych drobnoustrojami.
Zestaw zawiera:
aby zapewnić maksymalną ochronę mleczka przed zbyt dużymi temperaturami, aby zachowało ono swoje cenne właściwości, odpowiednio je pakujemy zabezpieczając folią aluminiową oraz zamrożonym wkładem chłodzącym.
Specjaliści ds. zdrowia nazywają mleczko pszczele cudownym lekarstwem. Produkowane jest ono w specjalnym gruczole znajdującym się w głowie pszczoły robotnicy w trakcie przyjmowania i trawienia pokarmu. Ta bogata w białko mikstura podawana jest larwom w pierwszych trzech dniach ich życia, potem może być już tylko spożywana przez królową. Królowe rozwijają się z tych samych jajeczek co pszczoły robotnice i trutnie, jednak dzięki spożywaniu mleczka pszczelego są one o 42% większe i żyją 40-50 razy dłużej. W czasie swojego życia składają one 2000 jajeczek dziennie (2.5 razy ich masa ciała). W wielu krajach europejskich mleczko pszczele nazywane jest również ‘mlekiem pszczoły’, ponieważ jego właściwości przypominają mleko z piersi matki. Nadaje się również do spożycia przez ludzi. Ten żółty matowy krem uważany jest za eliksir płodności i długowieczności.
SKŁAD MLECZKA PSZCZELEGO
Mleczko pszczele to jedyny produkt naturalny zawierający ponad 150 substancji czynnych. Zawiera ono mnóstwo różnych substancji niezbędnych w naszej diecie. Skład mleczka pszczelego jest bogaty i zróżnicowany, jest więc bardzo korzystny dla naszego zdrowia.
Mleczko pszczele składa się z 66-67% z wody. Jednym z najważniejszych składników jest białko nieoczyszczone, którego jest aż 12-18%. Zawiera ono również osiem aminokwasów egzogennych i dziesięć aminokwasów drugorzędowych, jak również kwasy tłuszczowe (mirystyna, kwas palmitynowy i stearynowy).
Mleczko pszczele zawiera te same cukry co miód (fruktozę, glukozę, sacharozę, rybozę). Jest bogate w witaminy z grupy B, które odgrywają ważną rolę w metabolizmie mięśni, wątroby, nerek oraz komórek mózgowych. Ma ono więc duże znaczenie w leczeniu zaburzeń psychicznych i chorób mózgu. Udowodniono, że witamina B5 znajdująca się w mleczku pszczelim może pomóc w zmniejszeniu poziomu stresu. Pozostałe witaminy to: A, C, D, E, H, K, P.
Mleczko pszczele jest naturalnym źródłem acetylocholiny służącej jako neuroprzekaźnik oraz 10-HDA (kwas hydroksydekanowy), który chroni organizm przed patogenami (bakterie, grzyby, wirusy) i pomaga je eliminować.
Mleczko pszczele zawiera wysoki poziom gamma-globulin, które wspomagają układ odpornościowy i chronią przed infekcjami. Zawiera też takie pierwiastki jak: siarka, mangan, nikiel, kobalt i minerały: wapń, miedź, żelazo, fosfor, potas, azot, selen i siarka. Minerały te odgrywają ważną rolę w przypadku metabolicznych funkcji organizmu.
PRZECIWWSKAZANIA
Suplementy diety nie zastąpią zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia!
Według międzynarodowych badań i testów miód jest naturalnym lekarstwem, współczesnym suplementem diety i lekiem przyszłości niepowodującym żadnych efektów ubocznych.
Uwaga!
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 5°C
Okres trwałości: 1 rok.
Kraj pochodzenia wyrobu: Słowacja.
Menu