Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
Każda partia miodu Manuka przed opuszczeniem fabryki otrzymuje certyfikat, który potwierdza autentyczność produktu i pozwala zapoznać się z jego dokładnymi parametrami. Certyfikat oznaczony jest specjalnym numerem, który dołączany jest do każdego słoiczka i znajduje się na etykiecie w pozycji: "Batch Number".
Miód Manuka MGO™ 250+ 250 g Manuka Health New Zealand Limited
Miód Manuka MGO™ 250+ 500 g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się średnią, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250+ mg/kg (MGO™ 250+).
Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych właściwości miodu Manuka:
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
- korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+(nawet do 381,8 mg/kg MGO)
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022
Podmiot odpowiedzialny:
Po odbiory miodów zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego:
GANDER Naturalnie
mieszczącego się w Krakowie,
na ul.Juliusza Lea 20,
gdzie możecie Państwo na miejscu skosztować Miodu Manuka z zaprezentowanego obok na zdjęciu degustatora.
Właściwości miodu Manuka
Spożywanie Miodu Manuka może korzystnie wpływać na stan organizmu człowieka:
Zdaniem prof. Thomasa Henle Miód Manuka działa korzystnie na układ pokarmowy.
Według nowozelandzkiej rządowej agencji badawczej Crop & Food Research Institute miód ten pozytywnie wpływa też na mechanizmy obronne organizmu znajdujące się w jelitach i zwiększa liczbę pro biotycznych bakterii jelitowych.
Dodatkowo, miód Manuka pozytywnie wpływa na stan skóry.
Te szczególne właściwości miodu Manuka wynikają z wysokiej zawartości methylglyoxalu. Składnik ten nie występuje jednak w każdym miodzie w takim samym stężeniu. Zawartość substancji może się różnic pomiędzy poszczególnymi partiami miodu. Dlatego Manuka Health szczegółowo bada każdą partię miodu, aby sprawdzić zawartość methylglyoxalu.
100% CZYSTEGO MIODU, NA 100%
Gwarancja wysokiej jakość miodu Manuka MGO™ jest nie tylko wielostopniowa weryfikacja poprzez kontrole, ale też zachowanie najwyższych standardów podczas produkcji. Manuka Health dba między innymi o to, aby temperatura w której miody są wytwarzane i przetwarzane była zbliżona do temperatury panującej w ulu.
Warto też dodać, że miody Manuka wytwarzane przez Manuka Health są w 100% naturalne, nie zawierają jakichkolwiek domieszek i sztucznych dodatków.
Menu