Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
Pole wymagane
Suplement diety zawierający olej pozyskiwany z ryb pelagicznych (głównie anchovies) poławianych w sposób zrównoważony. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (DHA i EPA) w wysoce przyswajalnej formie trójglicerydów (TG) oraz witaminę D w formie cholekalcyferolu.
Aby kompleksowo zadbać o prawidłowe funkcjonowanie mózgu, serca i wzroku, a ponadto wspomóc swój układ odpornościowy warto zadbać o zbilansowaną dietę bogatą w kwasy omega-3 i witaminę D3. Uzupełnienie tych składników z diety może być niekiedy wyzwaniem, ale mamy na to rozwiązanie! Sięgnij po nasz olej rybi będący źródłem tych cennych dla zdrowia kwasów i witaminy D3, która pomaga naszemu organizmowi w walce z infekcjami [1].
Olej rybi jest źródłem korzystnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, do których należy EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy) biorące udział w wielu ważnych procesach zachodzących w naszym organizmie oraz witaminy D3, nazywana “witaminą słońca”. Kwasy omega-3 są zaangażowane w sygnalizację komórkową, a także wpływają na płynność i utrzymanie optymalnej struktury błon komórkowych. Olej rybi może obniżać produkcję cytokin prozapalnych wspierając prawidłową aktywację układu odpornościowego organizmu [2]. Ponieważ EPA i DHA odgrywają tak istotną rolę w naszym układzie sercowo-naczyniowym, ważne jest, aby zadbać o ich codzienne spożycie w odpowiednich ilościach. DHA wchodzi w skład mózgu i struktury oka przyczyniając się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i zdrowego wzroku, a EPA i DHA wspólnie wspomagają prawidłowe funkcjonowanie serca. Wraz z witaminą D3 wspierają prawidłową pracę układu odpornościowego [3]. Ponadto witamina D3 jest niezbędna dla utrzymania zdrowych kości i zębów. Jej niedobór może prowadzić do pogorszenia odporności, zmniejszenia mineralizacji kości, a także zwiększenia ryzyka złamań osteoporotycznych [4]. Organizm nie jest w stanie sam wytworzyć kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminy D3 w odpowiednich ilościach, dlatego ważne jest, aby dostarczać te niezbędne składniki odżywcze wraz z pożywieniem. Źródłem kwasów EPA i DHA są przede wszystkim ryby i owoce morza, natomiast witaminę D3 rekomenduje się suplementować w naszej strefie czasowej od września do kwietnia, a w przypadku niewystarczającej ekspozycji na słońce w pozostałe miesiące - nawet przez cały rok.
Nasza Daily Omega + D3 zapewnia skuteczny sposób uzupełniania zarówno kwasów tłuszczowych jak i witaminy D. Jest to suplement diety zawierający mieszankę kwasów omega-3 w naturalnej i wysoce przyswajalnej formie trójglicerydów oraz witaminę D w formie cholekalcyferolu. Jest produkowany w Norwegii z dzikich ryb pelagicznych, głównie anchovies, pochodzących ze zrównoważonych połowów i ma przyjemny, naturalny cytrynowy aromat. Jedna łyżeczka dziennie dostarcza 1600 mg kwasów omega-3 (min. 700 mg EPA oraz min. 600 mg DHA) oraz 50 μg = 2000 IU (1000%) witaminy D3. Zadbaj o swój mózg, serce, wzrok oraz odporność z naszą Daily Omega + D3.
Dlaczego warto suplementować Daily Omega 1600 mg Omega 3 + D3?
- Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
Co wyróżnia Daily Omega 1600 mg Omega 3 + D3?
- Olej z ryb pelagicznych (głównie anchovies) poławianego w sposób zrównoważony (olej z certyfikatem Friend of the Sea).
- Wysoko oczyszczony produkt wytworzony zgodnie z monografią GOED (Global Organization of EPA and DHA).
- Zawiera 1600 mg omega-3 w jednej porcji (w tym: 700 mg EPA i 600 mg DHA).
- Zawiera 2000 IU witaminy D (1000% RWS)
- Z naturalnym aromatem cytrynowym.
- Bez konserwantów, barwników i GMO.
- Wygodna w użyciu płaska butelka.
- Produkt wyprodukowany w Norwegii.
[1] Dror, A. A. et al. (2022). Pre-infection 25-hydroxyvitamin D3 levels and association with severity of COVID-19 illness. PloS one, 17(2), e0263069.
[2] Ergas, D., Eilat, E., Mendlovic, S., & Sthoeger, Z. M. (2002). n-3 fatty acids and the immune system in autoimmunity. The Israel Medical Association journal : IMAJ, 4(1), 34–38.
[3] Gutiérrez, S., Svahn, S. L., & Johansson, M. E. (2019). Effects of Omega-3 Fatty Acids on Immune Cells. International journal of molecular sciences, 20(20), 5028.
[4] Amrein, K. et al. (2020). Vitamin D deficiency 2.0: an update on the current status worldwide. European journal of clinical nutrition, 74(11), 1498–1513.
Podmiot odpowiedzialny/Dystrybutor:
Olivit Sp. z o.o.
ul. Blacharska 11
61-006 Poznań
Menu