Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
Pole wymagane
Amorphophallus konjac
To błonnik w proszku. Obniża apetyt i reguluje pracę jelit. Jest powszechnie stosowany w kuchni japońskiej.
Glukomannan Konjac (Amorphophallus konjac) – naturalny błonnik rozpuszczalny, pozyskiwany z bulwiastych korzeni rośliny dziwidło Riviera – byliny o nietypowej budowie, pochodzącej z Chin, obecnie uprawianej także w Japonii oraz w innych krajach Azji Wschodniej. Surowiec ten posiada długą historię stosowania. Od ponad 2 tysięcy lat stanowi ważny element tradycyjnej kuchni japońskiej. Glukomannan jest składnikiem mieszanek ziołowych, tofu oraz mąki konjac, z której produkuje się znany azjatycki makaron shirataki. To jeden z najbardziej higroskopijnych błonników występujących w żywności, dzięki czemu świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający potrawy po wcześniejszym zmieszaniu go z zimną wodą. Ponadto, dzięki wysokiej zdolności pochłaniania płynów, wspiera organizm w obniżaniu masy ciała i usprawnia perystaltykę jelit. Jak każdy błonnik pokarmowy, wpływa także na prawidłowy rozwój mikroflory jelitowej, sprzyja utrzymaniu odpowiedniego poziomu glukozy we krwi i korzystnego profilu lipidowego.
Właściwości prozdrowotne:
Składniki:
Glukomannan konjac w proszku 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Chiny.
Zalecany sposób użycia:
Wymieszać pół lub jedną płaską łyżeczkę proszku w 0,5 szklanki wody.
Spożywać 15 minut przed posiłkiem.
Popić co najmniej jedną szklanką wody.
Nie stosować na noc.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Producent/dystrybutor:
NANGA Przemysław Figura
ul.Zamkowa 97
77 400 Złotów
Menu