Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
Pole wymagane
BIO CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY (Cinnamomum ceylanicum)
Cynamon Cejloński jest najbardziej szlachetną odmianą cynamonu. Swój charakterystyczny aromat i smak zawdzięcza olejkom eterycznym, znajdującym się w korze. Cynamon Cejloński jest słodszy i bardziej aromatyczny w porównaniu z innymi odmianami. Zawiera mniej kumaryny.
Cynamon Cejloński zawiera mangan, błonnik, żelazo oraz wapń.
Zawarty w cynamonie mangan przyczynia się: do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, do utrzymania zdrowych kości; pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych, jak i w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także pomaga: w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz odgrywa rolę w procesie podziału komórek. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zdrowych zębów. Wapń również pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych, jak również przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Składniki: Bio cynamon cejloński (Cinnamomum ceylanicum) mielony.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: produkt polecany jest do przyprawiania słodkich potraw z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego, ciast itp. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gulaszu, gotowanych ryb, baraniny i szynki.
Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Producent/Dystrybutor:
Nat Sp. z o .o.
Wrocławska 33D, Długołęka
55 095 Mirków
Menu